Skip to main content

Tohum Otizm Vakfı, 118 ve 119’uncu özel sınıflarını Martı Grubu’nun desteği ile Marmaris’te açtı. Otizmli çocukların eğitimden en verimli şekilde yararlanmaları için Marmaris İçmeler’deki Halit Narin Turizm Meslek Lisesi ve Beldibi Sıtkı Zaralı İlkokulu’ndaki iki sınıf, özel eğitim materyalleri ile donatıldı. Açılış öncesi ise, öğretmen ve otizmli çocukların ailelerine özel eğitim verildi.
Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek tedavileri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak ve çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için bilgi ve destek gereksinimlerinin karşılanmasını hedefleyen Tohum Otizm Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında otizm eğitim atölyeleri düzenlemeye ve özel eğitim sınıfı açmaya devam ediyor.
Özel Eğitim Sınıfı Donatma Projesi kapsamında bireysel & kurumsal gönüllülerin desteğiyle bugüne kadar farklı kentlerde 117 özel sınıf açan, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitim veren Tohum Otizm vakfı, bu kez de Muğla’ya ulaştı. Vakıf, Marmaris’te açtığı iki özel sınıf ile otizmli çocukların eğitime destek oldu.
118 ve 119’uncu özel sınıflar Martı Grubu’nun desteği ile açıldı
Muğla’da, Martı Grubu’nun desteği ile hayata geçirilen 118 ve 119’uncu özel sınıflardan ilki, Marmaris İçmeler’deki Halit Narin Turizm Meslek Lisesi’nde açıldı. İkinci özel sınıf ise, Marmaris’in Beldibi Beldesi’ndeki Sıtkı Zaralı İlkokulu’nda açıldı. Açılışa Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Onursal Başkanı Halit Narin, Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı P. Oya Narin ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer ile ve aileler katıldı.
Açılış öncesi ise, Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi uzmanlarınca, otizmli çocuğu olan ailelere, ‘Etkinlik Çizelgesi Kullanarak Serbest Zaman Etkinliklerini Yerine Getirme’, öğretmenlere de, ‘Yeni Beceri ve Davranış Kazandırma (Pekiştirme), Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Stratejileri’ konularında eğitimler verildi. Otizm eğitim atölyeleri aracılığı ile otizmli çocuğu olan ailelere ve okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenlere, otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.
“Otizmli çocuklarımızın eğitimi için iş dünyamızın desteklerini bekliyoruz”
Türkiye’de, 0-19 yaş grubundaki 434.010 otizmli çocuk ve gençten, okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı sadece 30.050 olduğunu belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “Eğitim her çocuğun anayasal hakkı ama otizmli çocuklar için haktan öte tedavileri için tek çare. Otizmin şu an için bilinen tek tedavisi erken tanı ve sürekli yoğun özel eğitim. Bu yöntemle çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Vakıf olarak, geliştirdiğimiz projelerle tüm kurum ve kuruluşları seferber ederek, bu eğitim açığını süratle kapatmak için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı, kötü durumda bulunan ve materyal ihtiyacı olan özel eğitim sınıflarını yeniden donatılması projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında, şu ana kadar ülkemizin dört bir yanında 117 tane sınıfın özel materyallerle donatılmasını sağladık. Bugün de Martı Grubu’nun desteği ile Marmaris’te iki özel sınıf daha açtık. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki otizmli çocukların eğitime ulaşabilmeleri için herkese büyük görev düşüyor. Bu konuda özellikle iş dünyamızın desteklerini bekliyoruz. Bugün Martı Grubu bunu yaptı ama inanıyorum ki, yarın başka şirket ve iş insanlarımız da otizmli çocuklarımızın eğitimi için ellerini taşın altına koyacaklardır” diye konuştu.